Intervju med Dora Thorhallsdottir der vi snakker om både kroppspress, verktøy for bedre selvfølelse, viktigheten av å ta følelser på alvor og hvordan skape gode relasjoner. Du finner intervjuet på YouTube her.

Ta følelser på alvor med Dora Thorhallsdottir

Jeg er en stor beundrer av Dora og det første jeg spurte henne om var; Hvordan tør du være så fri og så lite selvhøytidelig?

-Jeg er ikke så opptatt av hva andre mennesker synes om meg.
Det kan høres så lett ut, men det har vært en prosess og jeg har som mange jobbet mye med å like den hun jeg er og elske meg selv. Også når jeg er litt kjedelig eller sur, sier hun, for det er følelser mange jenter vokser opp med å tro at de ikke skal vise.

Jo mer du liker deg selv, jo mindre er du avhengig av å få respons fra andre, anerkjennelse fra andre.

Lytt til podcast intervjuet her.

Vi bærer på følelsene

Selvfølelse  og selvkjærlighet er to begreper jeg er veldig opptatt av og som Dora kan mye om. For hvordan kan vi øke selvfølelsen og selvkjærligheten?

Det hjelper å rydde opp i den bagasjen vi drar med oss, sier Dora. Alle går vi rundt med en sekk på ryggen. Det hjelper å rydde opp i denne sekken, og terapi er naturlig nok et verktøy Dora anbefaler. 

Vell så viktig er å bli klar over hva vi går rundt og tenker om oss selv. Når vi blir bevisst hva vi sier til og om oss selv, kan vi endre oss ved f.eks. å bruke mantra (Jeg er bra nok som jeg er!) samtidig som vi blir bevisst vårt eget kroppsspråk (rett deg opp i ryggen!).

Gode relasjoner skapes når vi tør å vise hvem vi er

Hvis du vil ha en god relasjon til andre, så er det helt avgjørende at du har en god relasjon til deg selv, sier Dora.
Er du veldig kritisk til deg selv, så er det ikke naturlig å være raus og kjærlig mot andre.

Essensen av å ha en god relasjon til andre, er å ha en god relasjon til seg selv. Å være ærlig med deg selv, og så speile det ut.

Viktigheten av å ta følelser på alvor ved å sette ord på de

Er du sint, er det bedre å si det, for følelsen vil komme til uttrykk uansett; i kroppsspråk, tonefall og ordvalg, forteller Dora. Da blir det destruktivt.
Setter vi ord på følelser, rett og slett våger å si “Jeg er sint!”, blir vi så mye fortere ferdig med det.

Dora sier vi er i et paradigmeskifte der vi beveger oss bort fra at vi skal være så “profesjonelle” og dermed holde avstand til hverandre, til å ønske å bli kjent med hverandre. For å få det til så må vi vise mer av hvem vi er og si hva vi føler. 

-Det skaper nærhet mellom mennesker å sette ord på følelser.

Følelser har vært så undervurdert. Menn spesielt har vært oppdratt til å ikke vise følelser.
Fedres oppgave var i generasjoner å skaffe mat på bordet. Punktum.
Dagens fedre er mye mer opptatt av å komme nærmere barna siden. Det vil gjøre det lettere for unge gutter i dag å lære å akseptere egne følelser.

Dora brenner for at vi tar følelsene våre på alvor. Følelsene er deg!, sier hun.
-Følelsene er vårt kompass i livet.

Vi tror at jo mer perfekt vi er, jo mer vil folk like oss, men sannheten er det motsatte! Det er når vi viser hvem vi er og vår sårbarhet at vi kan connecte.

Om Dora Thorhallsdottir

Dora ble født på Island og er eldst av tre søstre. Hun er utdannet lærer og journalist med en master i kommunikasjon fra England og er i dag en av Norges mest kjente komikere. Dora har Relasjonspodden og driver EQ-instituttet. Mer om Dora kan du finne på siden hennes her >>

Dette intervjuet ble gjort i 2015.


Se alle våre GRATIS webinarer og meditasjoner

La deg inspirere av fantastiske lærere som Iisa Persen og Marit Reitan i våre webinarer. Eller nyt en av våre meditasjoner. Alt sammen helt gratis. 

alle våre gratis klasser og meditasjoner
>