I dette intervjuet med filmskaper Terje Toftenes, blir vi introdusert til en ny tilnærming og perspektiv på virkelighetens natur. Terje påpeker at stadig flere fysikere begynner å vektlegge at vår virkelighet består av to elementer som samhandler: energi og informasjon. Dette utgjør en slags mystisk kreativ kraft som gjennomsyrer hele universet, sier Terje.

Lytt til podcast episoden her.

Vitenskapen har ekskludert bevisstheten

Paradokset ligger i det faktum at vitenskapen har ekskludert bevisstheten fra ligningen for å forklare vår materielle verden. Forskning innenfor parapsykologi viser imidlertid at bevissthet ikke kun er lokalisert i våre egne hoder. For eksempel har det amerikanske instituttet for noetisk vitenskap, grunnlagt av Edgar Mitchell, forsket på bevissthetsfenomener. Placebo-effekten er også en del av dette feltet. Vi vet at placebo-effekten er reell og utgjør rundt 30%, sier Terje. Dette skaper forvirring ettersom man ikke alltid vet om det er placebo-effekten som helbreder folk, eller om det er medisinen i seg selv. Det viser imidlertid at bevissthet spiller en stor rolle.

Naturvitenskapen hevder at bevissthet er et resultat av evolusjon, men den nye vitenskapen argumenterer for at evolusjon er et resultat av bevissthet.

Et problem med forskning er at hvis alt starter med bevissthet, kan forskeren selv påvirke resultatene. Mennesker vil alltid være mennesker, og forskning innebærer også en form for posisjonering. Dermed finnes det nesten ikke objektiv forskning på et 100% nøytralt nivå.

Terje Toftenes om UFO-mysterier og det utenomjordiske

Terje har også vært fascinert av UFO-mysteriet og påståtte bortføringer i hele sitt liv. Han har intervjuet 50-60 mennesker som hevder å ha hatt kontakt med utenomjordiske vesener i forbindelse med dokumentaren «The Day Before Disclosure». Dette har vært en av de mest inntrykksfulle opplevelsene for Terje. Men han advarer også om at man må være skeptisk, da det er mange som lyver og dikter opp historier for å få oppmerksomhet. Når man bruker begrepet «utenomjordisk», kan det også være misvisende, da disse vesenene kan leve i et annet sjikt eller dimensjon, men likevel være tilstede sammen med oss her, forteller Terje.

I 2022 ble det holdt en stor høring der kongressen, Pentagon og NASA erkjente at UFO-fenomenet var reelt og trengte ytterligere undersøkelser. Dette skyldtes at så mange jagerflygere hadde filmet disse fenomenene. En av personene som ledet etterforskningen, David Grush, uttalte at han visste at amerikanske myndigheter hadde flere UFO-fartøyer i sin besittelse. Dette er som å åpne et vepsebol, og det skaper mange spørsmål.

Materien er en del av en større virkelighet

AI-teknologien har utviklet seg i en rasende fart og ligger langt foran vår evne til å håndtere den som mennesker. Terje Toftenes påpeker at vi må ta det gradvis og at det viktigste skrittet vi må ta nå er å forstå at materien er en del av en større virkelighet, der bevissthet spiller en sentral rolle. Bevissthet er til stede overalt. Darwins teori dannet grunnlaget for vår forståelse av biologi gjennom naturlig utvalg og utvikling gjennom tilfeldige prosesser, men Terje mener at dette egentlig er en naiv tanke. Naturen er kompleks og består av svært intrikate prosesser. Kvantefysikken viser oss at energi og informasjon er fundamentet i vår natur, helt ned til det minste nivået, plank-nivået. Men hvor kommer energien fra? Er det Gud? Disse spørsmålene er umulige å besvare, men de utfordrer oss til å tenke dypere og åpner opp for en verden der bevissthet og virkelighet blir tett sammenflettet, avslutter Terje med.

Lenker og ressurser

Terje Toftenes sin nettside
Tidligere intervju med Terje – Et nytt syn på virkeligheten
Tidligere intervju med Terje – Levende helse på sporet av nøkkelen


Se alle våre GRATIS webinarer og meditasjoner

La deg inspirere av fantastiske lærere som Iisa Persen og Marit Reitan i våre webinarer. Eller nyt en av våre meditasjoner. Alt sammen helt gratis. 

alle våre gratis klasser og meditasjoner
>