Dette intervjuet fra 2016 starter med det store spørsmålet: Hva er egentlig spiritualitet? Nyt denne samtalen med Elisabeth Nordeng og Märtha Louise om spiritualitet, hvordan møte kritikk, og engler.

Spiritualitet er for meg en helhetlig dimensjon. Vi består både av det fysiske, kropp og av sjel. Ved å være spirituell så anerkjenner jeg en større dimensjon enn det fysiske i meg selv, forteller Elisabeth. 

For Märtha Louise handler det om å bruke hele seg, utover det fysiske. Det å ta inn informasjon, tørre å lytte innover, åpne opp for den visdommen som ligger der inne og våge å følge den.

Lytt til podcast episoden her.

Handler spiritualitet om å bli noe mer eller bli hel? 

Det handler om å komme tilbake til den jeg er, sier Märtha Louise. Vi lurer oss selv i å tro vi er noe annet basert på de krav som kommer fra alle rundt oss. Når blir vi aspekter? Når blir vi elsket? Når blir vi likt? 

Det handler ikke om å bli perfekt, for livet består av alt, fortsetter Elisabeth. At vi tør å se på alle sider av oss selv som menneske. Da kan vi ta ansvar for oss selv for å transformere livet vårt. 

Det handler om å bli bevisst på ulike deler av oss selv, sier Märtha Louise. Når du ikke er bevisst så kan du heller ikke gjøre noe med det. Så bevissthet er det første steget. Så kan du velge; vil jeg fortsatt ha det slik i livet mitt? Eller vil jeg faktisk gjøre noe med det? Et spennende skjæringspunkt sier Märtha Louise.

Elisabeth og Märtha Louise tar et oppgjør med troen på at spiritualitet bare handler om å tenke positivt. Elisabeth tegner et godt bilde av hvordan vi lett unngår å ta tak i det som er mørkt og vanskelig ved å bare gå rundt å tro vi skal si positive ting til oss selv. «Vi trenger å vaske ut møkka!» Når vi gir slipp på det som holder oss nede, så får vi mer energi til å leve. 

I mange år følte Märtha Louise at hun ikke var bra nok og ikke klarte å leve opp til forventninger fra andre. «Jeg var helt sikkert på at jeg var ond inners inne». Da hun kunne gi slipp på dette, oppdaget hun at mange andre hadde det likt. For vi holder lokk på oss selv med tro på det vi frykter mest.

English subtitles by Vanja Riksfjord Jordan.

Magien i et møte

Det gikk kun 5 dager fra de to møttes til de hadde sitt første kurs sammen. Men det var ikke et møte de hadde forutsett. Og enda mindre hadde de sett for seg hva dette møtet skulle lede til. 

Igjen trekker de inn viktigheten av å  tørre å gi slipp på kontrollen og i stedet begynne å lytte innover. Det betyr ikke at reisen ble lett. Det har vært en voldsom rollercoaster sier Elisabeth. «Men en sann rollercoaster». 

Hvordan takle kritikk?

Når du formidler fra et ego, fra et ønske om å bli likt eller akseptert, så blir du sårbar for kritikk. Når du formidler noe som er sant for deg, så spiller det ingen rolle hva andre mener. For da skal du ikke overbevise noen, sier Elisabeth.

Märtha Louise forteller videre hvordan hun opplever at det de to fikk erfare i stor skala av latterliggjøring og kritikk, er noe veldig mange som starter opp som gründere også erfarer. Når noen våger å gjøre noe litt annerledes, så vil det skape reaksjoner. 

Hva slags tid lever vi i?

Mange flere åpner opp for spiritualitet, forteller Märtha Louise. Fordi vi endrer oss og er mer åpne, er det også en økning i energien.

I tillegg går også teknologien raskere. 

Vi trenger både det fysiske og det spirituelle, presiserer de begge to. Mange strever i at alt nå går så fort. Energiene spinner fortere, og det kan føles enormt kaotisk om jordingen ikke er på plass. Derfor er det så viktig at vi har kontakt med oss selv, med hjertet. For som menneske på denne jorden så er vi både en fysisk kropp og en sjel så vi trenger både det fysiske og det spirituelle.

Märtha Louise snakker om å ta spiritualiteten inn i hverdagen. Det å kjenne etter, lytte innover er noe du kan gjøre hele dagen, sier hun.

Vi skal inn i en ny dimensjon og for å komme dit må vi gjennom ulike inkarneringer, forteller Elisabeth. Vi er hele tiden i utvikling i de ulike livene vi lever og imellom.

Videre sier Märtha Louise at vi alle er forbundet – the field – som vi kan koble oss på og få informasjon fra. Det er litt som et internett. Vi laster ned informasjon fra det feltet ned til oss selv.

Og i dette feltet påvirker vi alle hverandre. Derfor er selvutvikling så viktig, fordi det påvirker også andre. 

Hva er egentlig engler?

Det er ren, guddommelig energi, forteller Elisabeth. De har ikke vært på jorden som mennesket tidligere. 

Vi har alle en skytsengel og hjelpere/guider. En skytsengel har du med deg stort sett gjennom hele livet. Når du kommer til jorden så er det en engel som matcher deg 100% på energi, og den blir med deg gjennom livet, forteller de.

Men ofte stenger vi av kontakten med englene. Eller kutter den fordi vi som menneske blir sint på dette som skulle beskytte oss og hjelpe oss når vi havner i vanskelige situasjoner. Kanskje kan du kjenne deg igjen i det?

Da jeg møtte min skytsengel da jeg var 26, så var det som å møte en gammel venn, forteller Märtha Louise Hun beskriver det som opplevelsen av roseduft og en kjærlighetskraft som fylte rommet. Fra den dagen begynte hun å lytte mye mer og skrive mer.
I intervjuet “leser” Märtha Louise Jannecke og tar inn hennes skytsengel. 

Hvorfor får vi ikke det vi ber om?

Hvor ber vi om det ifra? spør Elisabeth. Ofte ber vi om noe fordi vi frykter konsekvensene om vi ikke får det. Ofte henvender vi oss til feks engler når vi føler “Nå har jeg prøvd så mange ganger, nå må dere bare fikse det”

Hvor er det du skaper ifra? spør hun videre. Alt starter der. Vi må begynne å være ærlige med oss selv, for ellers blir vi ikke klare på hva det egentlig er vi ber om. Sjelden manifesterer og ber vi om noe 100% fra tillit. Vi kan be om noe, men så blir vi utålmodige på hvorfor det ikke dukker opp. Så essensen ligger i å både kunne be om det vi ønsker oss fra et rent, kjærlighetsfylt sted, og ta imot fra samme sted. Ha tillit til at vi får det vi trenger. 

Märtha Louise gir et nydelig innspill på nettopp dette; hvordan englene ser oss fra vårt høyeste potensial og derfor kan gi oss nye perspektiv. Perspektiv som gjør at vi kan se muligheter der vi ellers oppleve begrensninger. Vi må åpne opp for kommunikasjon fra hjertet. 

Dette intervjuet er gjort i samarbeid med Bio Visjon, Nordic Screens og Ole-Halvor Flatland (bilderegi).

Lenker og ressurser

Boken «Stemmen eller Støyen»*

*Dette er en affiliate link


Se alle våre GRATIS webinarer og meditasjoner

La deg inspirere av fantastiske lærere som Iisa Persen og Marit Reitan i våre webinarer. Eller nyt en av våre meditasjoner. Alt sammen helt gratis. 

alle våre gratis klasser og meditasjoner
>