Gitte Winter Graugaard er en dansk forfatter som skriver bøker innenfor barne meditasjoner. Hun er lidenskapelig opptatt av å hjelpe barn til bedre søvn og å hjelpe familier til å åpne opp for mer kjærlighet og større nærhet, selv i en travel hverdag.

Å bedre søvnen blir nedprioritert

Mange av oss har mange aktiviteter, lange skoledager og arbeidsdager. Familietiden blir derfor ofte kort og forsvinner i praktiske gjøremål som å lage middag, vaske klær og lignende. I tillegg stjeler skjermer mye av oppmerksomheten vår.

I dagens samfunn finner vi svært mange ensomme og mange som sliter med stressrelaterte sykdommer. Gitte tror at dette kommer av at vi i familien har det for travelt til å bygge de nære båndene. Og ofte går det utover søvn, både for store og små. Så hvordan skape nettopp bedre søvn for barnet ditt og samtidig kjenne en større nærhet, selv i en travel hverdag?

Gittes visjon for sitt kurs

Hun forteller at hun jobber med mange besteforeldre, tanter, onkler, lærere og andre omsorgs personer. Vi er jo i en familie gjennom hele livet og kurset er for de som har omsorg for barn i alle aldre. Kurset vil også gi oss tips og meditasjoner til hvordan vi kan hjelpe barna våre til bedre søvn.

Det sliter nemlig på oss, uansett alder, at vi ikke får den omsorg og nærhet vi behøver fra våre familier. Ensomheten har sneket seg inn på oss i våre travle liv og det vil Gitte gjøre noe med! Vi har alle masse kjærlighet og store hjerter, vi må bare huske å aktivere det i hverdagen.

Samfunnet i dag er hjerne-basert

Mange av oss lever i hodet hvor vi bryr oss mest om våre prestasjoner og tenker logisk og praktisk. Vi ønsker å være så effektive og dyktige, men kanskje har det også gjort oss mer triste, deprimerte og ensomme.

Gitte forteller at det ikke finnes nok fokus på hva som skjer i kroppen, utenfor det som skjer i hodet i skolen. Det er hverken fokus på yoga, meditasjon eller kroppsforståelse. Tvert imot ser man mer kropps avsmak sier hun. Barn tør ikke vise kroppen sin til andre etter gym timer når de skal dusje. 

Å hjelpe barn til bedre søvn er viktig!

Det er helt avgjørende for barns trivsel at de får sove nok. Hvis man har utfordringer i familien og skal starte et sted, så start med søvnen, råder Gitte. Barn i dag har ofte tankekjør om kvelden og har ikke lett for å roe ned og å finne søvnen. Gitte bruker meditasjoner til hjertet for å hjelpe barn til å få sove godt og har selv gjort det med sine egne barn de siste ti årene.

Det har mange konsekvenser for barn at de ikke får sovet nok. Om natten øker muskelmasse, vekst skjer om natten, man renser tankene og mange andre viktige prosesser foregår om natten. Vi vet også at mangel på søvn og overvekt hos barn henger sammen.

I dette intervjuet lærer vi om hvordan vi som familier har drevet lenger fra hverandre og at det har sammenheng med den økning i depresjon og ensomhet som vi ser i samfunnet i dag. Vi lærer at meditasjon er viktig for å koble seg på hjerte energien og hvor essensielt det er å ha egen-kjærlighet for å kunne bygge gode relasjoner med de rundt oss.


Se alle våre GRATIS webinarer og meditasjoner

La deg inspirere av fantastiske lærere som Iisa Persen og Marit Reitan i våre webinarer. Eller nyt en av våre meditasjoner. Alt sammen helt gratis. 

alle våre gratis klasser og meditasjoner
>