Helge Hognestad, kontroversiell prest og forfatter, som våget å gå nye veier. Opptatt av den feminine kraft og alltid søkende og åpen, forteller han i dette intervjuet med Jannecke fra 2013 om et liv hvor noe større enn ham selv har tatt ledelsen. Som ung prest dro han til England hvor han møtte på et radikalt teologisk miljø som forandret ham og hans tanker om teologi for alltid. 

Gudinnetro og feminin kraft var dominerende 

For bare 2-3000 år siden levde menneskene på jorden med en helt annen bevissthet enn det vi gjør i dag. Livet har antagelig vært mye mer kollektivt orientert og uten fokus på jeg’et, forteller Helge. Menneskene har handlet utifra kollektive impulser. Helge mener dette henger sammen med at den høyre hjernehalvdelen var mer utviklet den gangen og det har vært hovedvekt på feminin kraft og gudinnetro. Religiøsiteten har antagelig vært dominert av det feminine.

Jesus sto for en ny type menneskelig bevissthet – en ny vei

Omkring 2000 år før Kristus skjer det en radikal endring som går over flere århundre hvor kulturene blir mer maskulint orientert. Det ser ut til at jeg-bevisstheten fikk utfolde og utvikle seg under denne perioden. Mennesket begynner å dyrke den maskuline krigsguden Jahve.

Helge mener at Jesus innledet en ny fase, gikk nye veier, da han kom til jorden for ca. 2000 år siden. Han demonstrerer nemlig en ny side i mennesket; evnen til barmhjertighet, nestekjærlighet og helbredelsesevner og han setter kjærligheten og feminin kraft i sentrum. Jesus radikale budskap er at Guds rike allerede er inne i mennesket.

En ufattelig følelse av fred omga ham

Helge er nyutnevnt prest i Høvik kirke og skal holde sin første gudstjeneste. Han er ganske nervøs og føler på presset. Media vil være tilstede og mange mennesker kommer til å møte opp for å høre hva den kontroversielle presten har å si. 

Han har vært ute et ærend og i det han går inn i stua kjenner han at hele rommet er fylt av en fred som smitter over på ham. Denne opplevelsen overgår alt han tidligere og senere har vært i kontakt med. Det var en helt spesiell opplevelse av Gud, og etter det har han aldri tvilt på Guds eksistens. Det ga ham også en helt spesiell trygghet før hans første gudstjeneste.

Flere emner som blir belyst i dette intervjuet er bl.a. de fire evangelistene, reinkarnasjon i bibelen, bønner og drømmer, og det å elske seg selv.


Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked

 1. Bøyer meg i støvet
  Denne kom på akkurat rette tidspunktet
  Her fikk jeg samlet alle tråder jeg har søkt opp så langt
  Vet men ikke om det er dette dem kaller en lysopplevelse, men der føles litt sånn for meg, da jeg nå fikk helt klare tegn på hvor jeg skal fordype meg videre
  Vet ikke hvordan jeg skal uttrykke meg helt nå, men min dypeste takk, fra lyset i meg ✨

  Og om du tror på arkeengler, se på navnet mitt med litt åpenhet, i mine øyne bærer jeg tre av dem, så har helt nylig forstått mye av hvorfor jeg har begravd dette i meg, og så langt dratt på meg lærlinger, så onde at jeg på måter kan si jeg forstår korsfestelsen

  Varme klemmer
  Raymond Mikal Gabrielsen

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Se alle våre GRATIS webinarer og meditasjoner

La deg inspirere av fantastiske lærere som Iisa Persen og Marit Reitan i våre webinarer. Eller nyt en av våre meditasjoner. Alt sammen helt gratis. 

alle våre gratis klasser og meditasjoner
>