For Sol Halvorsdatter er Somatics Metoden hemmeligheten og nøkkelen til smertelindring. Hun har brukt det og erfart det selv, og nå lærer hun det til andre. 

Gjennom livskriser så kommer vi gjerne over metoder eller ting som gjør at vi kan jobbe med oss selv, som gjør at vi kan få det bedre.

Vi har alle ressursene i oss, inne i vår hjerne, i vårt nervesystem, til å lindre våre egne smerter, sier Sol. 

Lytt til podcast episoden her.

Sol Halvorsdatter er relasjons- og EQ terapeut, mediyoga instruktør, og har vært på landslaget i karate. Men etter en livskrise oppdaget hun Somatics Metoden og lærte hvordan hun kunne lindre egen smerte. Nå lærer hun dette til andre via blant annet kurs både fysisk og online. 

Smerten sitter i hodet

Smerte er egentlig en beskyttelsesmekanisme. Og selv om vi føler smerten i kroppen, på et gitt sted, starter den i hodet. Det er hjernen som produserer smertesignalene, og er en medvirkende årsak til at vi har det sånn som vi har det. 

Ofte er det sånn at hvis vi har en tilstand av smerte over tid som ikke vil forsvinne så sitter det i hjernen, selv om det føles som det sitter i kroppen. Dette kan reverseres med somatics, og du vil få kontroll over musklene dine igjen. 

Hva er egentlig Somatics metoden?

Somatics er en helhetlig metode og bevegelsesform som er utviklet for smertelindring, hvor du beveger deg langsomt og kontrollert. Det handler om å bruke musklene viljestyrt og bevisst, for å kunne lindre sin egen smerte. 

Det unike med denne metoden er at du selv kan lage din egen smertelindring, du er ikke lenger avhengig av andre eller av medikamenter for å lindre smerten, forteller Sol. 

Vi har blitt opplært til å tro at smerte skal kureres med smertestillende eller av noen andre, men dette stemmer ikke nødvendigvis. Sol sier at i Somatics metoden jobber de for å se på bakenforliggende årsaker til smertene, for så å jobbe aktiv selv med å lindre smertene. 

Hun forklarer at Somatics metoden faktisk kan forenkle livet ditt og forbedre livskvaliteten. Fra å løpe på apoteket eller til legen hver gang det dukker opp en ny smerte kan du, ved hjelp av enkle øvelser på kort tid få musklene dine til å slappe av, få mindre stress i nervesystemet og mer ro i hodet. 

Men det er viktig å forstå hvorfor du har smerte i utgangspunktet sier Sol, og ofte er også følelser noe som bidrar til å lage smertene hvis vi undertrykker dem. 

Det å komme ut av smerte er heller en prosess enn en quick fix.

Du må møte hele kroppen og smertene med empati og vennlighet, og også være villig til å investere tid. Men det unike er at dette er en aktiv metode, hvor du må være deltakende i din egen helingsprosess. I motsetning til om du går til massasje eller får behandling hvor du er totalt passiv, er du i Somatics aktiv selv. 

Kan alle ha utbytte av Somatics metoden?

Ja sier Sol, hvis du er villig til å jobbe med deg selv. Og det vil være forskjellig fra person til person hvor mye som kreves. Noen vil, på grunn av mye bagasje, trenge et mer helhetlig fokus og jobbe masse med det mentale eller med følelsene samtidig. 

Men Sol sier: Er du villig til å jobbe med deg selv, både fysisk, emosjonelt og spirituelt, så er det utrolig mye du kan få til. 

Denne metoden er først og fremst rettet mot dem som har kroniske smerter, men Sol sier at dette kan hjelpe med så mye annet også. Som problemer med søvn, angst og stress. Dette handler jo om å regulere nervesystemet, og det er virkelig en portal til å hele mye.

Vil du lære mer, så finner du Sol sin hjemmeside her: https://www.somaticsakademiet.no/

På Facebook har hun en egen gruppe Mindre Smerte Mer Glede. Du finner henne også på YouTube her >>

* Wisdom From North er med i markedsføringen av Somatics akademiet gjennom dette intervjuet.


Se alle våre GRATIS webinarer og meditasjoner

La deg inspirere av fantastiske lærere som Iisa Persen og Marit Reitan i våre webinarer. Eller nyt en av våre meditasjoner. Alt sammen helt gratis. 

alle våre gratis klasser og meditasjoner
>