Helén Løddesøl startet med Reiki i 2000 og ble reikimesterlærer i 2008. I denne samtalen fra 2016 forsøker jeg å forstå mer av hva Reiki er og vi kommer innom spennende temaer som opplysning, prestinner, følelser versus emosjoner og kanalisering.

Reiki er som å åpne opp for en ny sans

Både Yoga og Reiki er en måte å komme i kontakt med den du er, en indre ro og en større del av den du er som menneske, forteller Helén. Reiki er en vei til en opplysning og for Helén er opplysning det å komme frem til det du er – alt det du er. Ditt sanne jeg. Men det finnes mange veier til opplysning. Finnes det en “rett” vei? Jeg tror vi alle må finne det som gir gjenklang i oss selv, sier Helén. 

Det fine med Reiki, sier Helén, er at selv om det kan være behagelig og godt å få behandling hos en Reikimester, så er dette noe vi alle kan gjøre på oss selv. Fylle egne batterier selv, uten å bli fortalt hva som er deg. For vi er alle unike.

Det finnes ulike nivåer i Reiki. For mange holder det lenge med å få innføring i nivå 1. Der lærer du egenbehandlingen som i realiteten er en dyp meditasjon. Et verktøy til dyp, indre ro, forteller Helén.

Gammel tempelkunnskap

Det finnes ulike meninger om når og hvor Reiki oppsto. Helén selv mener det har eksistert så lenge templer har eksistert på denne jorden – at Reiki er gammel tempel kunnskap. 

Selv mener hun at hun er en gammel prestinne. En prestinne gjør hellig arbeid for jorden, for universet og menneskene. Tradisjonelt jobbet de i templene, tilbaketrukket fra menneskene utenfor, da det å gjøre det arbeidet krevde mye stillhet og alene-rom, kan Helén fortelle. I dag holder hun samme “rommet” enten hun utfører Reiki, holder kurs eller holder klasser i yoga.

Hjertet er helt sentralt i Reiki. Rei (første del av ordet Reiki) kan bety universell eller hellig. Ki er det samme com chi – livskraften som igjen kan deles i tre: jord-ki, himmel-ki og hjerte-ki. Hjerte-ki er i mennesket, det vi ofte kjenner igjen som hjerte-chakra. Jord-ki er alt det fysiske vi er og opplever. Himmel-ki er årsaken og intensjonen med det som skjer. Jord og himmel skal forenes via hjerte-ki, et nøytralt senter hvor alle følelser bor.

Forskjellen på følelser og emosjoner

En spennende del av samtalen tar oss inn på forskjellen mellom følelser og emosjoner.

Følelsene sitter i hjertet, emosjonene er knyttet til reptilhjernen, ego og intellektet, sier Helén. Det er erfaringsbasert. Og ikke bare erfaringer vi har gjort oss i dette livet men også i tidligere liv og generasjoner bakover. Emosjon er der for å beskytte deg. 

Utfordringen som menneske er å forstå de prosessene som skaper emosjonene og skille mellom følelser og emosjoner. 

Hver og en møter i seg selv det som vi skal møte. Ingen får mer enn de skal ha, sier Helén. Og du bestemmer selv tempo. 

Kanaliserte budskap

Helén har fra hun var liten av sett og hørt ting som ikke alle andre gjorde og kommunisert med vesner. Men det var først etter at universet banket hardt på døren da hun ble voksen, at hun virkelig åpnet opp for gaven hun hadde hatt som barn.

Noe av det første Helén ble fortalt i kommunikasjon med de på den andre siden var; Alt som er sant tåler å testes.
Hun har kanalisert budskap både fra døde og gjennom Ra. I intervjuet deler hun sin opplevelse av kanalisering og hva som som er selve pin-koden for ulike vesener for å komme igjennom et menneske med en kanalisering. 

Kos deg med denne spennende samtalen.

Musikk: Wisdom From North Theme Song av Ragnhild Barra Wisløff & Jannecke Øinæs. Sangen er tilgjengelig på iTunes and Amazon.

Reiki – et verktøy i kunsten å leve

Lær om Reiki

Wisdom From North Medlemskap deler Helén i sin masterklasse hvordan du kan bruke Reiki på deg selv til å heale steder i kroppen hvor du føler at energien ikke flyter fritt. Du får også oppleve Heléns energiarbeid og å bli innviet til Reiki nivå 1 gjennom denne klassen. 

Lenker & Ressurser

Helén R. Løddesøl sin nettside
Wisdom From North Medlemskap


Se alle våre GRATIS webinarer og meditasjoner

La deg inspirere av fantastiske lærere som Iisa Persen og Marit Reitan i våre webinarer. Eller nyt en av våre meditasjoner. Alt sammen helt gratis. 

alle våre gratis klasser og meditasjoner
>