Intervju med Tom Strømnæss

Serien Åndenes makt hadde 10 årsjubileum i 2016, da dette intervjuet ble gjort. Men visste du at Tom Strømnæss i utgangspunktet var skeptisk til det paranormale?
Da han så det første klippet fra en dansk utgave av serien, trodde Tom at det han så bare var godt regissert. Men åndenes makt viste seg å være større.

Det unormale og uforklarlige

Et spørsmål Tom har måttet besvare utallige ganger, er om det som vises i programmet kun er iscenesatt. At det er et avtalt spill med de klarsynte. 

Det er det ikke! Og historien som kommer frem i serien er kun et lite knippe av alle de historiene som faktisk finnes der ute. Hvert år fikk programmet flere hundre henvendelser fra mennesker som hadde opplevd uforklarlige hendelser i eget hjem.

-Jeg trenger ikke å se det selv for å tro på dette, sier Tom. Jeg tror på bakgrunnen av den tilliten vi har opparbeidet til de klarsynte og deres fremstilling. Og det er mange som ser det som skjer samtidig. Jeg forteller hva de forteller og hva de har opplevd. Summen av alle disse historiene, summen av alt jeg hører, måten det blir fortalt på og troverdigheten til de som forteller, gjør at jeg ikke finner noen grunn til å tvile på det de forteller om, sier Tom.

Må vi kanskje begynne å utvide begrepet om hva som er naturlig?

Unormal hodepine

Hvorfor er det noen som opplever disse uforklarlige hendelsene mer enn andre? Kanskje er de klarsynte mer åpne og mer mottakelige?
Tom selv sier han oftest ikke har merket eller kan se det andre beskriver, med unntak av intens hodepine. Dette er noe både han og resten av teamet opplevde igjen og igjen.
Det er som å gå inn et sted det er tåkete. Som om noen har røyket der, og det opphører så fort vi er ute av døren, forteller Tom. Men også Tom og teamet fikk oppleve uforklarlige hendelser. Han forteller selv om dette i intervjuet.

Summen av alle sakene vi har tatt for oss er som et studie, selv om det ikke er noe vitenskapelig. Det kan ikke være tilfeldig, sier Tom. Det de klarsynte gjør, slik jeg forstår det, er å tolke noen signaler som ligger i luften, i miljøet rundt. Og omsetter prikking i henda, skjelving, hodepine og pustevansker til noe definerbart.  

Den historien som gjorde størst inntrykk på Tom var på en bensinstasjon i Ålen. I den saken kommenterte til og med Statoil sin pressetalsmann at de sto overnfor noe uforklarlig. Lytt til den spennende historien i intervjuet.

Selv åndene har krav på rettsvern

Tom har et nøkternt syn og hevder overhode ikke at han, via programmet, gir det faktiske svar på hva som er årsaken til disse uforklarlige hendelsene. Men han påpeker at når de klarsynte har fjernet kilden til det uforklarlige, så opphører fenomenet. 

Ikke alle historier kan fremstilles med alle detaljerer i serien, for selv de avdøde har krav på rettsvern. Det vi forteller må ikke få konsekvenser for noe. Så det krever samtykke fra familie, forteller Tom. Ofte måtte de kamuflere identiteten til avdøde sjeler fordi personen ikke kunne identifiseres av hensyn til de etterlatte. 

Eksisterer det en eksistens etter dette livet?

Mye tyder på det, sier Tom, men hva slags form det har, vet jeg ikke. Det er mange spørsmål å stille seg. Fenomenet i seg selv, med ånder som går igjen, er ikke noe nytt. Det eksisterer i alle kulturer, over hele kloden.
I vår tilpasning til vårt moderne samfunn, så har det vært vanlig å avfeie slike hendelser som fantasi og eventyr, men mest sannsynlig er det noe rundt og i oss som vi ikke kan forstå. Når naturlover oppheves så er det å regne som et mirakel. Det skal ikke skje, men det skjer. Så kanskje har åndene faktisk en viss makt.

Boken Åndenes makt

Strømnæss har besøkt mange hjem og arbeidsplasser der folk føler de har mistet kontrollen over omgivelsene sine, at de er i åndenes makt. Du tror det kanskje ikke når du ser det på TV, men denne boken*, som går dypere i fenomenene, gjør det ikke like lett å avfeie «spøkelser» som folketro, innbilning eller fantasi. Tvert imot tyder den på at de er en del av vår virkelighet – vår uforståelige virkelighet.

Lenker & Ressurser

Boken Åndenes makt*

*Denne linken er en affiliate link


Se alle våre GRATIS webinarer og meditasjoner

La deg inspirere av fantastiske lærere som Iisa Persen og Marit Reitan i våre webinarer. Eller nyt en av våre meditasjoner. Alt sammen helt gratis. 

alle våre gratis klasser og meditasjoner
>