Mindfulness handler om å være bevisst tilstede i livet forteller Linn Stokke.
I en stresset hverdag der vi hele tiden er på vei et sted, er tankene våre stort sett enten i fortiden eller fremtiden. Hva med det som er her og nå?

Lytt til podcast episoden her.

De fleste kjenner kanskje Linn Stokke som skuespiller og artist. Men Linn har også utdannet seg innenfor Body Mind Therapy med spesialisering innenfor sjokk og traumeterapi. De siste tretti årene har hun studert og levd etter prinsippene for mindfulness og reiser idag rundt og holder foredrag om dette.

I dette intervjuet fra 2013 snakker vi om nettopp mindfulness.

Hvordan klarer vi, i denne verden av distraksjoner og stress, å komme inn i mindfulness?

Mindfulness kan praktiseres i hverdagen ved å bli mer bevisst på hva som skjer rundt oss og gjøre alt litt langsommere. 

Først og fremst handler det om å bli bevisst alle disse distraksjonene sier Linn. Et tips er å lage seg gode arbeidsrutiner. Visste du f.eks at om du jobber og samtidig hører på radio eller kanskje en podcast, så er du ikke helt tilstede i den jobben du skal utføre? 

Ta en pause i hverdagen, sier Linn. Legg merke til hvor du er, med hvem du er. Og våge å gjøre alt litt langsommere. 

Det handler om å ta ett og ett skritt. Bli litt mer oppmerksom. Gjøre alt litt mer rolig. Og så legge merke til forskjellen. 

Ta oppvasken som et eksempel. Hva om du neste gang vier all din oppmerksomhet til det du gjør: kjenner vannet renne over fingrene, kjenne varmen fra vannet og formen på det du vasker opp.

Hva med å mimre over fortiden eller drømme om fremtiden?

Det er helt naturlig og ikke noe vi skal forsøke å unngå, men derimot bli oppmerksom på at det er det vi gjør. På den måten kan vi lære å ta oppmerksomheten vår tilbake til nå’et og finne tryggheten og stimuli i det som er her og nå, forteller Linn. 

Å være tilstede uten å dømme oss selv

Når vi kan være helt tilstede i det som er her og nå uten å dømme, så gir vi rom til undring og nysgjerrighet sier Linn. Livet blir mer ordinært og jeg finner mer glede i det ordinære forteller hun videre. 

Mindfulness påvirker alle aspekter av livet. Det gir en helt annen mulighet til å ta gode beslutninger enn når vi er i distraksjon og stress. 

Ved å praktisere mindfulness blir vi mer vennlige mot oss selv. Det er enklere å virkelig kjenne etter hva kroppen og sjelen trenger. 

Ikke bare kan mindfulness bidra til en bedre arbeidshverdag og en roligere hverdag, det kan også hjelpe oss til å se vår egen godhet, avslutter Linn.

Mindfulness i sterk fremvekst

Mindfulness har den siste tiden hatt en sterk fremvekst i den vestlige kulturen. Nyere studier viser at mindfulness faktisk kan redusere risikoen for angst og depresjon samt ha like stor effekt som antidepressiva. Mindfulness kan også direkte relateres til bedre arbeidskapasitet, følelse av tilhørighet, bedre relasjoner og gi opplevelse av et meningsfylt liv. Google har forstått dette, og har blant annet gitt ut boken «A mindful nation«* skrevet av kongressmannen Tim Ryan.

Lenker & Resurser

Linn Stokke sin nettside
Boken «A mindful nation»*

*dette er en affiliate link


Se alle våre GRATIS webinarer og meditasjoner

La deg inspirere av fantastiske lærere som Iisa Persen og Marit Reitan i våre webinarer. Eller nyt en av våre meditasjoner. Alt sammen helt gratis. 

alle våre gratis klasser og meditasjoner
>