Om kjærlighet, Hjertefred og det å våge livet. Møt kunstner, forfatteren, foredragsholder, gründer, EQ-terapeut og kvinnen bak Lykkebobler; Bjørg Thorhallsdottir. 

I denne episoden vil du få høre om:

  • En noe uventet erfaring med kunstakademiet i Barcelona
  • At “nei” bare er en omvei til et ja
  • De noe spesielle, strenge reglene som gjelder for en kunstner
  • Avvisningen tilbake i Norge
  • Kjærlighet ved første blikk
  • Gaven ved å miste noen du er glad i
  • At bobler er snarveien til lykke

Lytt til podcast episoden her.

Kunsten – Å våge å leve

Det startet på barneskolen. Bjørg brukte tegning som sin form for kommunikasjon med læreren, for å uttrykke det hun ville si. En hendelse hadde fått henne til å bli helt taus, men via tegninger kunne hun si det hun ville si. Men ikke alle tegninger ble like godt mottatt på skolen, for hun holdt seg ikke helt “etter boken” på hva de voksne forventet en 8-år gammel jente skulle tegne. Hør Bjørg selv fortelle.

Nei er bare en omvei til et ja

Bjørg ville studere kunst og det var viktig for henne å starte ved røttene, så hun reiste til Barcelona for å studere ved kunstakademiet. 

Det første møtet ble ikke helt som hun hadde sett for seg. Heldigvis levde hun allerede da etter setningen: “Nei er bare en omvei til et ja! La Bjørg selv fortelle hele historien i podcast episoden eller videoen under her.

Skal du leve som kunstner må du ha strenge rutiner, lærte Bjørg.

I Frankrike, nærmere bestemt Toulouse, fikk hun gå i lære hos kunstneren Jean Ducros. Hun beskriver det som den største gaven! For ikke bare lærte han henne om kunsten, men også om å leve som en kunstner. Og kanskje vil du smile godt av de noe spesielle, strenge reglene han lærte henne å følge. 

Kjærlighet ved første blikk

Det er sånt man bare ser på film, og tror ikke er mulig, men det er det! 

Han sto på andre siden av gaten, i Frankrike, og etter å ha snakket sammen i 15 min spør han: Will you marry me?

1 måned gikk og var de gift, og 11 måneder senere kom sønnen. Eric var Bjørgs store kjærlighet.

Men selv de vakreste historier har skyggesider.

Eric var alkoholisert og det var et turbulent forhold. Hun gikk fra ham, og kom tilbake, flere ganger, før den skjebnesvanger telefonen kom mens hun var i Oslo i forbindelse med en utstilling; Eric er død. Bjørg ble enke og alene-mamma til en 2 åring.

Sorgen skapte Hjertefred

Som så mange av oss, så opplevde også Bjørg hvordan mennesker rundt henne ikke helt visste hvordan de skulle takle hennes sorg. Hennes opplevelse gav raskt et ønske om å skape åpenhet rundt døden. 

Erfaringen med hvordan vi kan møte sorg med ærlighet, åpenhet og også latter hentet hun fra det hun selv hadde opplevd i Mexico noen år tidligere.

Bjørg beskriver som ekte, varmt og meningsfylt hvordan vi kan omfavne vårt eget liv når vi er nære døden. 

Da hjertefred ble arrangert for første gang, håper Bjørg det skulle komme 100 personer. Ønsket var å gi sønnen sin en vakker stund på allehelgensdag for å minnes sin far. Det kom 500. Noen få år senere var det 5000 mennesker som kom og nå arrangeres Hjertefred over hele landet. Et arrangement hvor du kan møte sorgen omgitt av vakker musikk og kunst. 

Våg å stupe – Våg å leve

Et av de bildene du kanskje har sett som Bjørg har skapt, er kvinnen som står på stupebrettet.

Det ligger mye symbolikk i stupet. Det å våge, og vite at “det mageplasket som du kanskje får, gjør så mye mindre vondt enn den sårbarheten og den vondtheten av å bli stående der oppe og ikke tørre”, sier Bjørg.

La deg inspirere til å LEVE mer, til å våge mer, til å velge fra hjertet, med disse ordene fra Bjørg:

Den korte stunden her, bare drit i hva de sier om deg. Drit i hva de tenker om deg. Bare bry deg om hva du tenker om deg selv og hva du vil. Drit i alle andre. Det er så uviktig. For den dagen du er borte, så er du borte. (…) Nyt den korte stunden du har her. Hvis du har lyst så er hjertet som et kompass som viser deg hvilken vei du skal gå. (…) Du gjør ikke dumme valg når hjertet ditt virkelig vil.

Enten så går det bra, eller så går det over.

Bjorgsunivers.no

 


Se alle våre GRATIS webinarer og meditasjoner

La deg inspirere av fantastiske lærere som Iisa Persen og Marit Reitan i våre webinarer. Eller nyt en av våre meditasjoner. Alt sammen helt gratis. 

alle våre gratis klasser og meditasjoner
>