Yngvild Hvamstad Nybø er forfatter og brenner for selvutvikling og det å kjenne på egne følelser. Hun vil skape et samfunn med mindre skam og mer åpenhet og i 2021 kom hun ut med en diktsamling kalt “Å stå her”. Denne boken ble bokstavelig talt til på et sykehus og er en diktsamling som først og fremst handler om selvrespekt og aksept for å være den du er. I denne samtalen snakker vi om hvordan møte vonde følelser.

Yngvild har alltid hatt en stor trang til å skrive og hver gang hun som barn hadde det vanskelig eller kjente på sterke følelser så skrev hun om det, men i tyve-årene ble hun rammet av skam og selvkritikk. Hun så på seg selv som patetisk fordi hun var så følsom og hun ønsket å skjule dette for andre. 

Vonde følelser og Skammen rundt sykdommen

I 2018 ble hun syk og utbrent. Hun følte seg skamfull over sin egen tilstand og ville bare tilbake på jobb. Utbrentheten hennes varte i rundt 3 måneder og etter at hun ble friskere begynte hun å skrive igjen, men hun turde enda ikke å dele det med mer enn de aller nærmeste. Hun kom seg tilbake på jobb, men i 2020 ble hun ordentlig syk igjen og denne gangen ble hun lagt inn på sykehus. Der lå hun i en uke mens hun skrev og da hun kom ut var det en tanke som var krystallklar i hodet hennes, hun skulle skrive en bok! Hun skrev litt og litt da hun hadde energi og i 2021 kom diktsamlingen hennes ut. 

Healet seg selv gjennom tekst og selvutvikling

Yngvild forklarer at vi gjennom eventyr, myter, tekster og dikt kan jobbe med vår egen selvutvikling. Du kan for eksempel ta for deg en tekst, og se på det i teksten som treffer deg mest. Hva er det det gjør med deg når du leser de linjene? Hva rører det ved i deg? Kanskje kommer det opp et minne eller en relasjon… De tingene som kommer opp er de tingene du er klar for å ta tak i. Det kan være minner, kroppslige følelser og bilder.

Hva betyr det å føle følelsen?

Om man for eksempel har blitt forlatt av kjæresten, hvordan skal man da føle på den følelsen, lurer Jannecke på. Dette skjer naturlig sier Yngvild. Selvfølgelig kan følelsene være overveldende. Om de kommer opp i en situasjon hvor du ikke har mulighet til å føle på dem der og da kan du lage en avtale med deg selv. Si til deg selv at du forstår at du føler det slik nå og love deg selv at du skal ta tak i følelsene i morgen når du våkner, for eksempel. Det er mange måter å uttrykke følelser på, fortsetter Yngvild. Du kan for eksempel danse ut følelsen, ringe en venn du vet kan takle følelsene dine, gå en tur i skogen, meditere og å skrive.

Boken til Yngvild ble sent til trykkeriet med en intensjon og bønn om å være til hjelp og å heale mennesker. At de som leser boken aldri skal føle seg feil og at man skal bli nysgjerrig på sine egne og andres følelser. I boken forteller også Yngvild om hvordan hun hadde mye motstand mot sin egen kropp og reisen hun hadde for å komme til aksept og kjærlighet til den istedenfor. 

Lenker & Ressurser

Boken «Å stå her»
Yngvild på Instagram
Yngvild på Facebook

* Wisdom From North er med i markedsføringen av forfatterens bok gjennom dette intervjuet.


Se alle våre GRATIS webinarer og meditasjoner

La deg inspirere av fantastiske lærere som Iisa Persen og Marit Reitan i våre webinarer. Eller nyt en av våre meditasjoner. Alt sammen helt gratis. 

alle våre gratis klasser og meditasjoner
>