I dette intervjuet deler coach, veileder og forfatter Sigrid Alice Jacobsen sin erfaring med ME og utmattelse og hvordan hun, når alt så mørkest ut, tviholdt på håpet om at hun skulle bli frisk igjen. I 2022 kom Sigrid ut med boken “Ut i det fri”. Boken handler om hennes reise før og med ME og hva som måtte til for å igjen finne balansen. I boken deler Sigrid en del av metodene og verktøyene hun selv har brukt og som har gjort at hun i dag har opparbeidet en større selv-kjærlighet, og et nærere forhold til seg selv i tillegg til å bli friskere.

Boken er en dypt personlig beretning der Sigrid forteller sterkt og sårbart om sin reise. Det er en fortelling om å lytte til sin sjels stemme som kaller på for å finne veien hjem. Historien er til enhver som dras mot å tre ut av forventningenes lenker, følge sitt indre lys og sette seg selv fri. 

Den lille, flinke piken gjør alle til lags

Sigrid var den flinke piken som alltid var full av pågangsmot og fikk til det hun satte seg som mål. Da hun jobbet som lærer oppdaget hun at hun var svært sensitiv og tok inn mye fra barna hun jobbet med. Hun prøvde å hjelpe dem, ikke bare med skolearbeid, men med livet deres generelt. 

Mot slutten av det første skoleåret kjente hun seg svært sliten og etter et par år til som lærer, begynte kroppen å vise rare symptomer. Symptomer som sår hals uten å være forkjølet, hun måtte hvile mye etter jobb, tap av krefter i lårene og hun følte seg rar i hodet. Kreftene forsvant totalt etterhvert og hun måtte flytte hjem og bli pasient hos foreldrene sine.

Reisen mot å bli frisk fra ME var lang

Sigrid visste at hun måtte gjøre noe for å forbedre sin egen situasjon. Hun innså at hun aldri har gitt seg selv det hun har hatt behov for. Denne åpenbaringen førte til en forståelse av at hun måtte s

Sigrid visste at hun måtte gjøre noe for å forbedre sin egen situasjon. Hun innså at hun aldri har gitt seg selv det hun har hatt behov for. Denne åpenbaringen førte til en forståelse av at hun måtte samarbeide med sin egen kropp. Lytte og gi kroppen det den spurte om med en gang. Det utviklet seg til å bli et tett samarbeid mellom Sigrids fysiske og psykiske kropp. Etterhvert forsto kroppen hennes at den ble hørt og tatt vare på og dermed responderte den og ME’en ble med tiden mye mindre dominerende.

Sigrid snakker her om hvordan ikke-prosesserte reaksjoner kan lagre seg i nervesystemet slik at kroppen nesten alltid er i alarmberedskap. For henne var en stor del av helbredelsen det at hun hentet opp undertrykkede følelser og virkelig følte på dem og dermed kunne gi slipp på det. Det handler om å møte seg selv med kjærlighet, forteller Sigrid. 

I dag ser Sigrid gaven hun fikk ved å bli syk av utmattelse. ME har gjort at Sigrid har kommet nærmere seg selv og og at hun i dag våger å være autentisk og stå for sine meninger. Gjennom utmattelse og ME fant hun veien tilbake til seg selv. 

Lenker & Ressurser

Sigrid Alice Jacobsen sin nettside
Boken «Ut i det fri»

* Wisdom From North er med i markedsføringen av forfatteren sin bok gjennom dette intervjuet.


Se alle våre GRATIS webinarer og meditasjoner

La deg inspirere av fantastiske lærere som Iisa Persen og Marit Reitan i våre webinarer. Eller nyt en av våre meditasjoner. Alt sammen helt gratis. 

alle våre gratis klasser og meditasjoner
>