“Alle mennesker er designet til å stille seg selv spørsmålene; hvem er jeg? hvor kommer jeg fra? Hva er meningen med dette? Det er akkurat som det er bakt inn i designet ditt på et vis”. Det sier Magnus Jonas Støre, sønnen til statsminister Jonas Gahr Støre, som jeg er så heldig å få snakke med i dette intervjuet. For hvordan kan vi leve meningsfullt?

Lytt til podcast episoden her.

I startet av samtalen deler Magnus åpent om en sterk episode med en psykedelisk sopp han hadde som 19 åring. Han sier at den opplevelse han hadde i det øyeblikket føltes sannere, mer ekte, og vakrere enn det han vanligvis opplever i den “vanlige” verden vi lever i til daglig. 

Etter denne opplevelsen klarte han ikke riste fra seg tanken om det er noe mer, at finnes den dypere mening og det ble starten på en reise innover og en søken etter mening. 

Hva er egentlig meningsfullt i livet og hvordan kan vi finne vår egen mening? 

Magnus sier at opplevelsen med fleinsopp gjorde at han så at alt henger sammen, at vi er alle en del av den store sammenhengene og at også han selv har sin plass. Det betyr at vi alle er designet til å gjøre noe helt unikt, og bare å trenger å finne ut av hva det er. 

I følge Magnus er det mange som sier at meningen i livet er å skape mening. Han selv hadde tilskrevet mening til mange ting som plutselig føltes meningsløst for han, men som han trodde var viktige. Og slik er det kanskje for mange av oss før vi får en spirituell oppvåkning eller finner mer oss selv?

Han snakker også om at sjelens mørke natt egentlig ikke er en depresjon, men en slags åndelig oppvåkning. Men dessverre er det sånn at i vårt samfunn har vi ikke noe kulturelt rammeverk for mennesker som møter på den svarte veggen, eller sjelens mørke natt. Så det blir ofte til at vi tror vi er deprimerte, går til legen og medisinerer oss, når det vi egentlig trenger er å finne noe som er virkelig meningsfullt for oss. 

Du visner fordi du ikke får næring – det som er meningsfullt for deg gir kanskje ikke mening for meg.

Hva som er meningsfullt for hver og en av oss kan være veldig forskjellig. Magnus sier det er noe fint med å si til barn at de kan bli hva de vil når de blir store, men samtidig er det jo ikke sånn at alle kan bli hva som helst, sier han. Vi er rett og slett designet til å gjøre forskjellige helt spesifikke ting, og han sier denne misforståelse gjør at mange blir utbrente. 

“Hver person har sin personlige relasjon til skaperverket”. Og det er viktig for han å understreke at han ikke vil sette to streker under svaret og si at sånn er det. Og at dette bør praktiseres mye mer overalt. 

Finnes det en kollektiv åndelig oppvåkning? 

“Planeten vår er på vei til å våkne, hovedsakelig gjennom oss” sier Magnus da jeg spør om han tror det foregår en spirituell oppvåkning i verden. 

Og selv om dette går i bølger, og det har skjedd lignende ting før i historien, er det noe helt spesielt med tiden vi lever i nå – blant annet på grunn av all teknologien vi i dag omgir oss med.

Om Magnus Jonas Støre

Magnus er pustecoach, helsefilosof og musiker. Og i år skal han utgi «Hymns of Melchizedek», et kanalisert verk over julens dypere budskap på selveste Luciadagen. 

Og til slutt i denne videoen, etter samtalen, får vi høre en av hymnene fra verket, som Magnus fikk kanalisert for flere år siden da han var på et mørkere sted i livet, og fant glede og lyspunkt i ukentlige musikksirkler med andre likesinnede. 

Magnus hjelper blant annet søkende å finne veien til Gud, og en av hans interessante, og utradisjonelle teknikker som han forteller om er å ta med folk ut i skogen og la de sitte under et tre alene og la de sitte der veldig lenge. Så lenge at de møter sitt eget mørke og kommer seg gjennom det. 

Magnus Jonas Slagsvold Støre er terapeut og pustecoach, med fokus på å støtte mennesker som søker åndelig vekst og personlig transformasjon. Han er også musiker, og skal i år utgi «Hymns of Melchizedek», et kanalisert verk over julens dypere budskap.

Du finner mer om Magnus på hans hjemmeside, og på Instagram.


Se alle våre GRATIS webinarer og meditasjoner

La deg inspirere av fantastiske lærere som Iisa Persen og Marit Reitan i våre webinarer. Eller nyt en av våre meditasjoner. Alt sammen helt gratis. 

alle våre gratis klasser og meditasjoner
>