I denne samtalen dypdykker Jannecke i samtale med Anja Steensig ned i store spørsmål som hva er nordisk mystikk, hva er Guds kjærlighet og hva er forskjellen mellom Jesus og Buddha? 

Guds kjærlighet er større enn enhver religion

– For meg er Gud mye større enn noen religion.
Anja beskriver nordisk mystisime som en måte å kultivere vårt forhold til Gud utenfor religion og dogmer. Det handler om vår egen opplevese av Guds nærvær. 

Lytt til podcast intervjuet her.

I samtalen gir Anja en vakker beskrivelse på sitt nære forhold til både Gud og Jesus, uten å se på seg selv som kristen. Hun har selv hatt mange mystiske opplevelser der Jesus har vist seg for henne.

-Det er ham jeg har hatt min indre dialog med. Han er min læremester og største inspirasjon.

Anja viser oss en annen vei inn til Guds kjærlighet og knytter den opp mot nordisk mystikk. Det nordiske er definert som det rene, det enkle, som er det Anja ønsker å formidle videre i vårt forhold til Gud og Jesus. At det kan være rent og enkelt.

Jesus var ikke kristen

I det engelske intervjuet med Anja som du finner her, deler Anja at Jesus ikke var kristen, men en mystiker. At hans lære har blitt mistolket.

-Jeg skal ikke være den som sier hva som er riktig eller feil, sier Anja, som ønsker å presentere en annen måte å se på Jesus og hans visdom. Kirken har hatt sin tolkning, og kristendommen har lært bort om skyld, skam og helvete.

Så hva mener Anja med at Jesus ikke var kristen, men en mystiker? – Han var et menneske, en jøde, med sterke opplevelser av Gud, forteller hun.  

Lytt til Anja sin vakre tolkning i episoden over her.

Vi kan omfavne alt med Guds kjærlighet uten å holde fast.

Kjærlighet er den måten Gud kommer til uttrykk i verden på, forteller Anja. Dette er den altoppslukende kjærligheten.

Når vi opplever alle former for kjærlighet, så er det porten inn til Guds kjærlighet som omgir oss. Fordi det er noe i verden som minner oss om Gud, minner oss om kjærligheten. For alt er kjærlighet, sier hun. Det handler om å åpne hjertene våre for å oppleve denne stille kjærligheten.

Din oppgave på denne jorden

-Vi er her først og fremst for å være oss! Vi er er hver og en et unikt aspekt av Gud. Så vår eneste oppgave er å finne hjem til det stedet hvor vi tør å være den vi er.

Anja gir oss et spennende perspektiv på dette med manifestering. Ved å hele tiden være i en streben etter å ha og være mer, gjør vi det motsatte av hva vi er komme hit for å nettopp være eller gjøre; å tillate oss selv å være vårt autentiske Jeg. Det er først når vi skaper ut fra vår egen sannhet (og ikke lever i en streben etter å få suksess slik vi har lært den skal være fra samfunnet rundt oss) at vi kan oppleve sann glede.

Så forholdet til Gud, slik Anja beskriver det, er å få kontakt med vårt mest autentiske sted, vår sannhet. Først da kan vi ta imot den høyeste form for guiding, for å oppnå det vi kom for å være på denne jorden. Det vi er ment å bidra med.

Du vil alltid trives bedre når du er i overensstemmelse med din sannhet.

Nordic mysticism

Nå kan du lære av Anja hvordan kultivere en dypere kontakt med deg selv i kurset som starter i November 2022.

Jeg ønsker for ethvert menneske som merker en lengsel etter å leve et mer autentisk liv, å leve et liv der kjærligheten leder veien. Hvor vi er forankret i hjerte istedenfor å være forankret i sinnet. Jeg ønsker at alle mennesker som har den lengselen, må bli vist veien dit. Så hvis jeg kan gjøre litt for å vise den veien, så er jeg dypt takknemlig. – Anja Steensig

Du kan lese mer om kurset her >>

Hvem er Anja Steensig?

Anja er spirituell lærer, mentor og forfatter. I mange år var hun en av Danmarks mest kjente TV-personligheter. I 2011 falt hun inn i en dyp depresjon og det endret hennes liv for alt. Anja representerer det vi kan kalle en nordisk mystisk inngang til spiritualitet.

I Wisdom From North Medlemskap har Anja masterklassen – Falling in love with life – og høsten 2022 lanseres vi vårt samarbeidsprosjekt; kurset Nordic Mysticism.


Se alle våre GRATIS webinarer og meditasjoner

La deg inspirere av fantastiske lærere som Iisa Persen og Marit Reitan i våre webinarer. Eller nyt en av våre meditasjoner. Alt sammen helt gratis. 

alle våre gratis klasser og meditasjoner
>