Lene Sofie Arnesen er en bestselgende forfatter som er brennende opptatt av å gjøre om uttrykkene ‘burde’ og ‘må’ til ‘vil’. Hun er også terapeut og kursholder med sin egen medlemsportal. Lene Sofie har funnet opp “Burde Berta” og vil at vi alle skal bli kjent med vår egen “Burde Berte”. I dette intervjuet dykker vi ned i Lene Sofies nye bok “Gi blanke i å skjerpe deg”*.

Den splitter nye boken retter seg mot en spesifikk målgruppe, nemlig sterke kvinner med høye forventninger til seg selv. Lene Sofie ville skrive en bok hvor leseren kan få gode verktøy til å gå fra å være sin verste kritiker til å bli sin egen beste venn.

Inn i terapirommet med Burde Berte

I boken tar Lene Sofie oss med inn i terapi rommet og beskriver en “Burde Berte”. Hun kan for eksempel være en figur som gestalter kritikeren i deg. Lene Sofie vil vi skal se for oss en figur som er oss selv som stresset, for eksempel, når vi har skapt denne figuren kan vi begynne å snakke med den. Målet er at du skal forme denne kritikeren til å bli ditt indre barn. Det skal være gøy, ikke skremmende, å snakke med din indre kritiker.

“Burde Berta” ble formet i terapirommet hos Lene Sofie og vokste gradvis frem. En av Lene Sofies klienter oppdaget sitt eget mønster med selvstraff ved å jobbe med sin “Burde Berte”. Når vi ser sammenhengen i det vi gjør på autopilot kan det skje store og gode endringer i vårt forhold til oss selv, sier hun.

‘Bør’ og ‘må’ skaper motstand i kroppen

Som samtale terapeut gjennom mange år har Lene Sofie erfart at disse ordene gjør folk mest slitne og dårlige. Hvis du kjenner etter om disse ‘bør’ og ‘må’ tankene er noe du faktisk vil, kan du lage en plan på det. Men når tankene bare svever rundt sammen med alle de andre ‘burde’ tankene, blir man bare sliten av det. Det er mye mer kraftfullt å bruke uttrykket; jeg vil, istedenfor; jeg må, forklarer Lene Sofie.

Det er verdi i angst og depresjons symptomer

Før det går så langt at du utvikler angst, får du gjerne vonde følelser i kroppen og signaler som kommer naturlig. Om du alltid sier ja til å stille opp på ting, kan uroen etterhvert snike seg inn i brystet hver gang du sier ja. Det er ofte et tegn på at Burde Berta ikke har god nok oppmerksomhet på hva du trenger. Det er jo ikke farlig å si nei innimellom. Vi undervurderer altså de vonde følelsene eller det at vi får vondt i magen eller hodepine. Det er faktisk kroppen som gir signaler slik at du skal kunne regulere prioriteringene dine.

Et løfte gitt for 19 år siden

Det var det en søndags morgen for 19 år siden at Lene Sofie våknet og spurte seg selv; Hvorfor kan ingen elske meg? Hun hørte en sterk stemme som sa; “Hva med å lære å elske deg selv da, Lene Sofie?” Dette var så sterkt at hun der og da lovet seg selv at hun skulle bli sin egen beste venn. Hun kjente på enorm motstand og selvforakt de første ukene, men hver dag sa hun til sitt eget speilbilde at hun var sin egen beste venn og at hun elsket seg selv. Hun ga ikke opp før hun virkelig ble sin egen bestevenn.

Lene Sofie ønsker med denne boken å være med på å dempe skam rundt dette med terapi, følelser, angst og depresjon. Boken inneholder flere øvelser og oppgaver og har allerede fått god respons. Om du ble nysgjerrig på hvem “Burde Berta” er, ta en titt da vel.

Finn Lene Sofie her

*lenke til boken er en affiliate lenke

Wisdom From North er med i markedsføringen av forfatterens bok gjennom dette intervjuet


Se alle våre GRATIS webinarer og meditasjoner

La deg inspirere av fantastiske lærere som Iisa Persen og Marit Reitan i våre webinarer. Eller nyt en av våre meditasjoner. Alt sammen helt gratis. 

alle våre gratis klasser og meditasjoner
>