Intervju med Ellen Vahr fra 2012

I 2012 møtte jeg forfatter og tidligere coach Ellen Vahr der vi blant annet snakket om boken Drømmekraft. Dette intervjuet står for meg som et spesielt godt minne, da Ellen var den aller første læreren til å takke ja til et intervju med meg. I dag, 8 år senere, har jeg gjort 400 intervjuer og Ellen på sin side har brutt nye barrierer og fulgt sin aller største drøm som var å bli romanforfatter.

Lengsel etter å finne tilbake til sin drøm

Ellen er utdannet ved Handelshøjskolen i København og etter flere år i utlandet flyttet hun tilbake til Norge, gjorde karriere og etterutdannet seg kontinuerlig. Hun hadde spennende jobber, gode kolleger, reiser og alt hun kunne ønske seg. Allikevel var det noe i henne som hun ikke kunne sette ord på som hun lengtet etter. Med dette utgangspunktet tok hun en beslutning om å finne tilbake til sin drøm. Det skulle ta mange år før hun fant drømmen og enda flere år før hun tok mot til seg og gjorde den virkelig.

Ellen Vahr kalte seg selv “prestasjonsprinsessen” fordi livet hennes bestod av å prestere både på jobb og privat, samtidig som hun ignorerte den indre støyen som fortalte henne at noe var galt.

Men etter 20 år i gode stillinger i finans- og forsikring hoppet Ellen Vahr ut i sin første drøm. For Ellen ble det viktig å leve sant. Sannhet var ikke lenger et glossy visittkort med en flott tittel, høy lønn, sorte drakter og travle dager i finans. Ellen ønsket å finne tilbake til sin opprinnelige drøm og det hun var her for å gjøre.

Coaching ble Ellens første steg mot å leve sant

Etter å ha lyttet til hjertet, utdannet Ellen seg til Certified Professional Co-Active Coach (CPCC) ved amerikanske; the Coaches Training Institute.

Som coach ble Ellen raskt kjent som en varm og engasjert person, med en sterk intuisjon og tilstedeværelse. Hennes klienter beskrev at de følte seg ivaretatt i coachingprosessen og at de ble sett. Selv omtaler Ellen seg som åpen og positivt nysgjerrig med et brennende engasjement for å få mennesker til å lykkes. Til å leve det livet hver enkelt ønsker i samsvar med egne verdier og muligheter. Coaching ga Ellen frihet til å gjøre det hun hadde lyst til og erkjennelsen av ikke å måtte være avhengig av hvordan hun en gang hadde definert seg selv.

Boken «Drømmekraft»

I 2011, gikk Ellens største drøm i oppfyllelse. Hun utga sin aller første bok Drømmekraft*, en bok om å lytte til hjertet, leve sant og lykkes med drømmer på Gyldendal. Boken ble en suksess og hun ble raskt bedt om å skrive en oppfølger.  

I boken forteller Ellen om tre ringer. Den ytterste er det overfladiske livet. Her lever de fleste mennesker livene sine. Her er det travelt og vi er styrt av skulle, burde og må. Den neste er ild-ringen og den er et belte av det vonde som har satt seg i oss, vår indre støy. Hvis man klarer å kjenne på det vonde uten å kjempe imot kan man bearbeide det som ligger der. Tilslutt kommer man inn til det indre hvor gaven er, hvor visdommen din er forteller Ellen. Når vi bruker det vi har inne i oss og bringer det ut til den ytterste ringen er vi en gave til verden.

«Boka handler om å virkeliggjøre drømmer, enten det dreier seg om å finne tilbake til en hobby eller å starte opp egen business. Den inneholder 30 konkrete suksesstrategier, i tillegg til eksempler på hvordan å realisere drømmen din!»

Forfatteren Ellen Vahr

I dag jobber Ellen som forfatter og foredragsholder. Hennes første roman, Gaven*, ble utgitt på Aschehoug i 2016. Den ble nominert til Bokhandlerprisen og rettighetene solgt til Aufbau Verlag for utgivelse i Tyskland høsten 2019. Senere ga hun ut romanen Miss Marie i september 2019.

Lenker & Ressurser

Ellen Vahr sin nettside
Boken «Drømmekraft»*
Boken «Gaven»*
Boken «Miss Marie»*

*linker til bøkene er affiliate linker


Se alle våre GRATIS webinarer og meditasjoner

La deg inspirere av fantastiske lærere som Iisa Persen og Marit Reitan i våre webinarer. Eller nyt en av våre meditasjoner. Alt sammen helt gratis. 

alle våre gratis klasser og meditasjoner
>