Det nådeløse arbeidslivet har blitt et stadig mer aktuelt tema de siste årene. Flere og flere arbeidstakere sliter med stress, utbrenthet og mental helse som følge av stadig høyere krav fra arbeidsgivere og et samfunn som stadig belønner arbeidsprestasjoner.

Erika Ribu, forfatter av boken «Det Nådeløse Arbeidslivet*», skrevet sammen med Sara Skilbred Fjeld, tar opp dette temaet og gir en annerledes tilnærming til hvordan vi kan forbedre arbeidslivet for alle. De påpeker blant annet at i stedet for at arbeidstakeren bør jobbe med seg selv for å takle alt stresset, så er det kanskje på tide at det settes et speil mot arbeidslivet.

Dette er en omvendt selvhjelpsbok*, sier Erika, der arbeidslivet bør “gå i seg selv”.

Arbeidslivets utfordringer, spesielt for kvinner

Boken* som ble utgitt i 2020, tar for seg temaer som stress, utbrenthet, og hvordan arbeidslivet kan være krevende for både kropp og sinn. I intervjuet peker hun spesielt på hvordan kvinner i arbeidslivet kan ha det enda tøffere på grunn av de unike utfordringene som følger med menstruasjonssyklusen.

Erika forklarer at det nådeløse arbeidslivet ikke tar hensyn til kvinners syklus, og at kvinner ofte må undertrykke sin naturlige syklus for å passe inn i en arbeidskultur som er utformet for menn. Hun argumenterer for at det å ikke ta hensyn til kvinners syklus kan føre til stress, angst og sykdom, og at det kan ha negative konsekvenser for både arbeidsgivere og arbeidstakere.

Kunsten å arbeide i harmoni med vår naturlige syklus

Erikas tilnærming til arbeidslivet er basert på hennes åndelige praksis og forståelse. Hun tror på å finne balanse mellom kropp og sjel, og på å lytte til kroppens signaler. Hun mener at vi må lære å arbeide med vår naturlige syklus og forstå hvordan vår syklus kan påvirke vår produktivitet og kreativitet.

Erika har selv erfart hvordan hennes spirituelle praksis har påvirket hennes syn på arbeidslivet. Hun beskriver hvordan hun tidligere var en typisk «karrierekvinne» som jobbet lange timer og alltid prøvde å overgå seg selv. Dette førte til at hun ble deprimert. Men etter å ha begynt å praktisere yoga og meditasjon, lærte hun å lytte til sin kropp og å finne balanse mellom arbeid og hvile.

Erikas budskap er viktig og aktuelt i dagens samfunn. Arbeidslivet har en stor innvirkning på vår fysiske og mentale helse, og det er på tide at vi begynner å ta hensyn til kvinners syklus og de unike utfordringene de står overfor. Å forstå hvordan kroppen vår fungerer og å jobbe med vår naturlige syklus kan føre til en mer bærekraftig og balansert arbeidskultur for alle.

I sum, Erikas bok* og hennes tilnærming til arbeidslivet gir et viktig perspektiv på hvordan vi kan forbedre arbeidskulturen for både kvinner og menn. Vi trenger å være mer bevisst på vår egen kropp og lytte til dens signaler. Ved å jobbe med vår naturlige syklus, kan vi skape en mer bærekraftig og balansert arbeidskultur, og på lang sikt forbedre vår fysiske og mentale helse.

Lenker til intervjuet

Boken «Det Nådeløse Arbeidslivet»*

*Dette er en affiliate lenke
* Wisdom From North er med i markedsføringen for forfatterens bok gjennom dette intervjuet.


Se alle våre GRATIS webinarer og meditasjoner

La deg inspirere av fantastiske lærere som Iisa Persen og Marit Reitan i våre webinarer. Eller nyt en av våre meditasjoner. Alt sammen helt gratis. 

alle våre gratis klasser og meditasjoner
>