I fire år gikk Annabell Stefanussen i lære hos den legendariske coachen Bob Proctor. Kunnskapen og visdommen hun mottok, bergtok henne og hennes mann fullstendig. Nå er hun klar for å videreformidle Bob sin kunnskap til flere. 

Annabell er kvinnen bak konseptet Fredsarbeid i heimen, der hun hjelper familier utvikle trygg og vennlig kommunikasjon seg imellom.

Lytt til podcast episoden her.

Annabell pleide å ha en autoritær tone mot sin mann og sine barn. En dag sa en av sønnene hennes: «Mamma, vi må snakke med deg. Vi synes du er uforutsigbar. Vi liker ikke måten du snakker til oss på». Den tøffe beskjeden fra barna ble et vendepunkt for Annabell. Hun tok utdannelse som gestaltterapeut og gikk gjennom en stor endringsprosess. Ved å endre seg selv fikk hele familien det bedre. Men endringen stoppet ikke der..

Annabell har siden hun kunne huske vært brennende opptatt av personlig utvikling og da hun oppdaget Bob Proctor, (som mange kjenner fra The Secret) så visste hun at hun hadde funnet rett coach.

Bob Proctor: Vi har alle et sett med paradigmer

Bob sin lære går ut på at vi alle har paradigmer. Et paradigme er mentale rammer eller modeller som mennesker bruker for å forstå verden rundt seg. Paradigmer er ikke medfødte, men er lært og utviklet gjennom erfaring, oppdragelse, utdanning og kultur. Paradigmer kan påvirke hvordan vi ser på verden, og hvordan vi tar beslutninger. Vi har mange positive paradigmer, forteller hun. Problemet ligger i de uhensiktsmessige paradigmene som skaper resultater i livet vårt som vi IKKE ønsker. Det er de vi må endre. 

Janteloven er et typisk paradigme vi har i skandinavia, forteller Annabell. Mens i USA er et paradigme å tenke og drømme stort. Paradigmene våre ligger i underbevisstheten vår. Underbevisstheten kan sees på som en hage. Og denne hagen er nøytral. Den bryr seg ikke om hva slags planter du planter der. Planter du hasj, er det det som spirer og gror. Planter du roser, er det roser du vil få. 

Vi må omprogrammere sinnet

Om du vil ha nye resultater i ditt liv, må du omprogrammerer sinnet ditt, eller endre ditt paradigme, forteller Annabell. Dette drillet Bob oss på, forteller hun. Om vi fortsetter metaforen om en hage, så må vi røske ut de plantene vi ikke vil ha der, og bevisst plante det vi ønsker skal vokse. Og nøkkelen her er repetisjon. 

Læren om denne omprogrammering dedikerte Bob hele sitt liv til å lære bort, og han levde det også selv, påpeker Annabell. Bob mente vi mennesker var skapt for å drømme stort og stadig vokse, og at det kun var et paradigme at mennesker skal begrense seg. Du skal tørre å drømme så stort at du ikke i din villeste fantasti tror at du vil klare å oppnå det. Da har du drømt stort nok. Samtidig er det kun 3% som faktisk gjør det. De fleste av oss er og forblir i komfortsonen. Men potensiale til å følge våre drømmer og gjøre store ting, er der for oss alle, forteller Annabell. 

Som Bob sa: If you can see it in your mind, you will hold it in your hand

Lenker til intervjuet

www.annabellstefanussen.no
Suksesskoden – kurs med Annabell


Se alle våre GRATIS webinarer og meditasjoner

La deg inspirere av fantastiske lærere som Iisa Persen og Marit Reitan i våre webinarer. Eller nyt en av våre meditasjoner. Alt sammen helt gratis. 

alle våre gratis klasser og meditasjoner
>