Da jeg satte meg ned for å lage en podcast episode om livet etter døden, kom jeg raskt til slutningen om at jeg aldri ville komme i mål med tema.

Å skulle forsøke å sammenfatte noen ideer om etterlivet, er ikke noe mindre ambisiøst enn å bestrebe seg på å forklare “hvordan livet fungerer”. Ingen ordforklaringer eller setninger vil noen gang være nok. Vår fatteevne er heller ikke konstruert slik at det er lett å forstå andre virkeligheter enn vår egen. Det vil si, vi vil alltid som menneske her komme til kort. 

Likevel har jeg valgt å begi meg ut i dette territoriet, da jeg tror det er et viktig tema å belyse og lære mer om.

Lytt til del 1 i denne podcast serien her.

Lytt til del 2 i denne podcast serien her.

Hvorfor vi bør snakke mer om døden

I vårt samfunn snakker vi lite om døden. Og det kan være naturlig, fordi vi er opptatt med å leve og er her for å ha en menneskelig erfaring i en fysisk kropp. Problemet kommer når vi mister våre kjære, og sorgen oppstår, og når vi bruker tid og krefter på å frykte døden, fordi vi ikke vet hva som vil skje oss.

  • Vil alt bli svart? 
  • Vil jeg forsvinne?
  • Vil jeg ende i helvete?
  • Vil jeg komme til himmelen (og hva er egentlig himmelen)
  • Vil jeg se mine kjære igjen? 

De fleste av oss har gått noen runder med disse spørsmålene, uten å få noen særlig klarhet, inntil de siste årene der flere og flere har begynt å dele om ekstraordinære opplevelser i det hinsidige.

Etter YouTube sitt fremstøt har historier om nær døden og ut av kroppen opplevelser eksplodert, og historier om etterlivet er nå kun noen tastetrykk unna, hvorpå vi før måtte ty til religioner, klarsynte eller tolke den tibetanske bardo tilværelsen som for mange føltes langt utenfor deres rekkevidde for å forstå noe som helst. 

I min egen YouTube serie har jeg fått mulighet til å høre flere troverdige historier fra mennesker som har opplevd å være på den andre siden.

Nær døden opplevelser er mer tilgjengelige 

Anita Moorjani, Dr. Eben alexander, Jeff Olsen.. Mange har blitt verdenskjente for sine beretninger. Jon Schau er kanskje den mest kjente nordmannen som har delt sin opplevelse. Fler og fler står frem fordi vi lever i en tid der vi åpner mer for den spirituelle delen av tilværelsen. Og populære kommersielle plattformer som Netflix produserer serier og dokumenter om tema. 

Og godt er det.

For om jeg skal ta utgangspunkt i min egen personlige research så har vi ingen grunn til å frykte døden! Døden er kun et steg videre på vår reise gjennom vår sjels evolusjon.

Som en klient av den kjente hypoterapeuten Dolores Cannon* sa; det er som å reise seg opp fra en stol og sette seg over i en annen. 

Men hva skjer når vi død, hvor reiser sjelen videre og hva handler vår videre eksistens om?

Det er det jeg bestreber meg på å dele noen tanker om. 

Våre nær døden-opplevelser er skreddersydde

Og noe av det jeg synes har vært mest interessant å oppdage som en slags rød tråd i mange nær døden opplevelser, er at det virker som at hvert menneske opplever en nærmest skreddersydd opplevelse. Det vil si ingen nær døden-opplevelser som jeg har kommet over, er like! Og opplevelsene virker å være sterkt farget av personens trossystem, holdninger, erfaringer og følelser.. Om du er ateist, kan det være du opplever et tomt mørke før scenarioet endrer seg, fordi det er det du tror skal møte deg. På samme måte, om du er sterkt religiøs og f.eks. kristen, så er det meget sannsynlig at det er Jesus som venter på deg fordi det er det du underbevisst eller bevisst forventer deg.

Ikke rart da at vi kan oppleve å se religiøse visjonærer forfekte at de sitter på sannheten om vår virkelighet, fordi de har hatt åndelige opplevelser som bekrefter det de allerede tror på. Mens en høyere sannhet, er at de kun så skapelsen fra ett perspektiv- deres eget.

Samtidig, så er det mange som beretter at de åndelige rikene også har definerte konturer og landskap som alle sjeler kan oppfatte. Og når jeg sier åndelige riker, så er det fordi etter min oppfatning så finnes det mange ulike eksistensplan som vibrerer på ulike svingninger og nivåer. Og avhengig av hvor du er på din utviklingsvei vil du trekkes mot det nivået du selv vibrerer på.

Dette var en liten smakebit av hva jeg begir og skal begi meg ut på i disse episodene. Jeg forstod nemlig raskt at her måtte det komme flere episoder, for å kunne dekke flere aspekter med etterlivet. Disse episodene kommer fortløpende. 

God lytting.

*Dette er en affiliate link til boken «Mellom døden og livet – samtaler under regresjon» skrevet av Dolores Cannon


Se alle våre GRATIS webinarer og meditasjoner

La deg inspirere av fantastiske lærere som Iisa Persen og Marit Reitan i våre webinarer. Eller nyt en av våre meditasjoner. Alt sammen helt gratis. 

alle våre gratis klasser og meditasjoner
>