Fra tomboy til fargerike kjoler. Fra å vise styrke gjennom å være målrettet og tøff, til å omfavne også det sårbare og myke. Fay Skandsen har alltid hatt en sterk drivkraft inni seg som hun ubevisst i mange år uttrykte på en maskulin måte. Hennes feminine kraft derimot var satt i skyggen.
Alt dette endret seg på en tur til Miami i 2009. I en konferansesal omringet av hundrevis av fantastiske kvinner, ble hun brått oppmerksompå sine egne undertrykte feminine sider. Hva hadde skjedd? Hun innså at hun ikke hadde våget å være fullt og helt seg selv. Tårene presset på, men samtidig kjente hun på en indre motstand; Var det å våge å kle seg vakkert, sminke seg og fokusere på skjønnhet ensbetydende med å være «dum og blond»? Denne indre konflikten ble starten på en reise som har ført henne til å omfavne den feminine kraften på en helt ny og autentisk måte. Og ikke minst til å hjelpe andre kvinner til å gjøre det samme.

Lytt til podcast episoden her.

Hva skjer når du undertrykker din feminine kraft

En av konsekvensene av å undertrykke den feminine kraften er at vi utelater viktige deler av oss selv, forteller Fay. Vi kan ikke være fullt autentiske hvis vi ikke gir rom for denne kraften. Fay påpeker også at samfunnet i stor grad er drevet av dopamin, ikke en emosjonell balanse. Vi snakker om kvinners syklus som ensbetydende med menstruasjon og PMS, mens sannheten er at kvinner er i ulike faser av syklusen hver dag! Dette understreker viktigheten av å forstå de ulike fasene i kvinnens liv. Vi er intuitive, strukturerte, emosjonelle og utadvendte på forskjellige tidspunkt gjennom en måned, og det er viktig å anerkjenne og omfavne alle disse aspektene ved oss selv.

Kvinner er ikke kvinner verst

Fay utfordrer den patriarkalske oppfatningen om at kvinner er hverandres verste fiender. Hun hevder at vi trenger mer søsterskap og fellesskap. Å kjenne sin kvinnelighet er en styrke, selv om noen kan forlate deg når du står sterkt i din egen kraft. Når du våger å omfavne din samme natur, så kan det være mennesker rundt det vil reagere. Noen kan si at du er for mye, men Fay stiller spørsmålet: Er du for lite da? Det er viktig å være tro mot seg selv og ikke la andres meninger begrense deg. For når du våger å være deg selv, 100%, vil du tiltrekke deg mennesker og opplevelser som er gode for deg.
Hun stiller også et viktig spørsmål: Hvor takknemlig er du egentlig for å være kvinne hvis du undertrykker din egen femininitet?

Dette trenger ikke være en kamp

Feminisme kan, slik Fay nevner, bli oppfattet som maskulint på grunn av fokuset på kamp. Kvinner mot menn, eller mottsatt. Men hun minner oss om at når kvinnelige egenskaper blir undertrykt, lider også menn. Vi må stå sammen i denne reisen mot å omfavne og feire vår feminine kraft, sier hun.

Tre tips til å utforske din egen femininitet

For deg som ønsker å utforske og feire sin egen kvinnelighet, gir Fay tre tips:

  • Sett av tid til deg selv. Det starter med å våge å si Nei til alle andre.
  • Utforsk en mer feminin stil og feire din egen unikhet. Når hadde du sist på den en kjole, uten at det var en veldig god grunn? 
  • Vær god mot deg selv, fysisk: En varm dusj, smør deg inn med velduftende krem, stryk huden din. 

Disse enkle rådene kan være starten på en dypere forbindelse med din feminine kraft.

Fay Skandsen sin reise viser oss veien til å omfavne den feminine kraften som alle kvinner bærer med seg. Gjennom hennes historie blir vi inspirert til å gi slipp på samfunnets forventninger og feire vårt sanne jeg. Ved å omfavne vår feminine styrke, frigjør vi ikke bare oss selv, men bidrar også til en mer harmonisk verden. Så hvorfor ikke begynne i dag?

Gjenoppdag din feminine kraft

Gjenoppdag din feminine kraft

Jeg kan varmt anbefale å se dette webinaret med Fay. Der vil du lære 3 tips til å aktivere din naturlige intuisjon. Du vil oppdage at du er fantastisk (ja, det er du!), og du vil øke motet ditt for å leve mer i din feminine kraft.

Webinaret er helt gratis og du melder deg på her >>

Lenker og ressurser

Fay Skandsen sin nettside
Gratis webinar med Fay
Kurs med Fay – Slå på din kvinnekraft


Se alle våre GRATIS webinarer og meditasjoner

La deg inspirere av fantastiske lærere som Iisa Persen og Marit Reitan i våre webinarer. Eller nyt en av våre meditasjoner. Alt sammen helt gratis. 

alle våre gratis klasser og meditasjoner
>