Intervju med Yvonne Terjestam

Universitetslektor i psykologi Yvonne Terjestam har forsket på barn og unges psykiske helse siden 90- tallet. Siden 2000 har hun studert og forsket på kontemplative metoder som bl.a. mindfulness. Og dette med mindfulness i skolen. Hun er også forfatter av boken «Mindfulness i skolan : hälsa och lärande bland barn och unga».

Hvordan barn og lærere kan ha nytte av å praktisere mindfulness

Dette er et intervju som jeg blant annet gjorde som research i forbindelse med min bachelor oppgave på Høyskolen hvor jeg nettopp skriver om hvordan barn og lærere kan ha nytte av å praktisere mindfulness. Som lærerstudent på tredje året, er jeg spesielt blitt opptatt av hvordan barn trenger å få enkelte pusterom i hverdagen med mulighet til kun å være seg selv uten å bli stilt krav til. Meditasjonsmetoder som mindfulness tror jeg nettopp kan tilrettelegge for dette. Jeg er også av den oppfatning at barna trenger å være i balanse før de kan tilegne seg kunnskap og her er det viktig at vi voksne er sunne modeller for dem gjennom å tilegne oss den samme balansen.


Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked

 1. Hei Jannicke 🙂

  Vil bare informere deg om at Drømmen om det gode nå er etablert som egen organisasjon her i Norge. Vi deltar med workshop både på Mindfulnessfestivalen og på Østlandske lærerstevne. 2-dagerskurs vil bli holdt minimum 2 ganger pr år i regi av organisasjonen. Om du ønsker å stå på vår mailingliste si i fra – du er hjertelig velkommen på våre kurs 🙂

  Med vennlig hilsen

  Victoria Scheel Haarstad
  Drømmen om det gode

 2. Hei Jannicke. Takk for et viktig intervju med Yvonne ,noe dårlig lydkvalitet dessverre men et veldig viktig arbeid hun har gjort som fortjener å spres! Jeg jobber i Tårnsvalen barnehager i Oslo og vi har siden 2010 jobbet med mindfullness i barnehagen. Vi startet det hele da vi kom i kontakt med Drømmen om det gode i Sverige og fikk mye hjelp og inspirasjon fra dem. Vi var også represente på Mindfullness konferansen for barn og unge i 2012 i Oslo. Jeg er i dag ansvarlig for profilarbeidet vårt «barn i Balanse» som vi hele tiden jobber med å ivareta og utvikle i våre barnehager. Denne uka var vi både i Aftenposten og Ditt Oslo mht yoga i barnehagen så det var flott. Jeg så du spurte Yvonne om det finnes noen utdannelse i Norge for lærere innen mindfullness og vil inform deg om at Anne Sælebakke kjører en kursrekke for pedagoger på Rbub iOslo, dette skal trolig også fortsette til høsten. Du vet kanskje det allerede at NFON .no har en egen gruppe som heter «barn og unge»for oss som jobber med barn, der ligger mye info. Også omMindfulness festivalen for barn og unge som skal være i Juni.
  Mvh Mirella Flood

  1. Hei Mirella! Takk for hyggelig tilbakemelding.
   Skype intervjuer er dog alltid en utfordring lydmessig.
   Jeg vet godt hvem du er for øvrig, har jo intervjuet din vakre søster:-)
   Flott arbeide dere gjør i Tårnsvalen barnehage!

   Intervjuet nylig Anne Sælebakke, kommer 3 april:-)
   Lyse tanker fra Jannecke

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Se alle våre GRATIS webinarer og meditasjoner

La deg inspirere av fantastiske lærere som Iisa Persen og Marit Reitan i våre webinarer. Eller nyt en av våre meditasjoner. Alt sammen helt gratis. 

alle våre gratis klasser og meditasjoner
>