I denne episoden møter du den norsk-italienske forfatteren og journalisten Kristin Flood. Kristin deler sin utrolige historie om hvordan Dantes Inferno kom inn i hennes liv og hvorfor hun ble inspirert til å begi seg ut på en lang og utfordrende reise for å gjenfortelle denne klassikeren på norsk og på rim.

Dantes Inferno gjenfortalt

Mange av oss har hørt om Dante Alighieri, den italienske poeten som skapte Den guddommelige komedie. Men få kjenner til handlingen i dette mektige visjonsdiktet. Kristin Flood tar oss med på en reise gjennom den første delen av Dante’s store verk, Dantes Inferno. Hun har ikke oversatt teksten, men gjenfortalt den på sin egen måte, på rim, inspirert av middelalderens rytmiske fortellerstil.

Den guddommelige komedie er kjent for sine komplekse allegorier og symbolske fortellinger. Kristin Flood belyser betydningen av Dantes reise ned i dødsriket, der han møter fortapte sjeler og utforsker menneskets mørkeste sider. Men handler dette om hva som skjer når vi dør, og at vi kommer til et slags helvete om vi ikke “oppfører oss ordentlig”? Eller er diktet heller et symbol på alle våre indre skyggesider som vi må konfrontere i livet vårt?

Kristin er av den oppfatningen at diktet i seg selv viser de aspektene ved oss selv som vi gjerne ikke ønsker å vedkjenne oss. Men som når trollet sprekker når det kommer frem i lyset, så kan vi se på skyggene våre på samme måte. De trenger å bli anerkjent for å gis slipp på. 

Kristin Flood, oppvokst i Norge med italienske røtter, har en unik innsikt i både norsk og italiensk kultur. Hun begynte sin karriere som journalist for anerkjente medier som VG, NRK og Aftenposten før hun flyttet til Italia på 1990-tallet. Herfra har hun jobbet som forfatter og journalist for norske medier, og hun har tidligere utgitt flere bøker som Nærvær, Jakten på en annen rikdom, Amor fati og Rom for stillhet. 

Lenker & ressurser

Kristin Flood – Offisiell nettside

Sponsorer

Boken «Dantes Inferno»
Spirituelle produkter som englekort m.m

Ønsker du å heve vibrasjonen din og ta din indre vekst til neste nivå? Ta en titt på Wisdom From North Medlemskap og våre nettkurs.


Se alle våre GRATIS webinarer og meditasjoner

La deg inspirere av fantastiske lærere som Iisa Persen og Marit Reitan i våre webinarer. Eller nyt en av våre meditasjoner. Alt sammen helt gratis. 

alle våre gratis klasser og meditasjoner
>