Intervju med Anja Hammerseng-Edin om å være FEARLESS

Sommeren 2013 var jeg og besøkte Anja Hammerseng-Edin i Larvik på Farris Bad for å snakke om FEARLESS konseptet. Anja har vært en av Norges beste håndballspillere. I dag reiser Anja rundt og holder foredrag om indre dialog, kommunikasjon og om det å velge å være modig, selv om man egentlig er litt redd.

Hvorfor skrive en bok om FEARLESS ?

Anja har alltid vært opptatt av den indre dialogen og den effekten den har på henne. “Av og til har den dratt meg opp og av og til har den dratt meg ned, så jeg ønsker å ta kontroll over den” forteller Anja på spørsmål om bakgrunnen for å skrive boken FEARLESS*.

For egentlig trodde hun at hun skulle bli lærer. «Det var bom. Det jeg ønsket var å jobbe med mennesker å få alt det de hadde innabords opp og frem. Det å få være med til å få mennesker til å utvikle sin drøm”. For Anja ble det viktigere å kunne være med på å bygge opp menneskers selvfølelse, mer enn å formidle fag. Denne lidenskapen ble til slutt et helt konsept; foredrag, show og så bok.

Om å styre tankene for å oppnå det beste for oss selv og for de rundt oss

«Vi har ulike ting vi frykter», sier Anja. Det handler om det mellommenneskelige. I konseptet  FEARLESS ønsker Anja å hjelpe oss til å våge litt mer, være litt mer modige når vi egentlig kjenner på en frykt. Og dette er noe vi må ha fokus på daglig, forteller Anja. Det er som å trene; tar vi en styrkeøkt bare hver 14 dag, så blir vi støle. Så vi trenger å trene også det mentale regelmessig.

Vi eier tankene våre, sier Anja. Vi kan bestemme hva vi skal tenke på, og det igjen påvirker hvordan vi håndterer situasjoner. Ved å velge andre tanker, kan vi både bli den beste versjonen av oss selv, og samtidig støtte de rundt oss.

I dette intervjuet forteller hun hvordan hun helt konkret har taklet ytre press og (negative) kommentarer. Det er som en tenniskamp, forteller hun, i det å forsøke å endre tankene når opplevelsen ikke føles god der og da.

Humor som viktig strategi for å være fearless

En herlig strategi Anja forteller om er hvordan hun tenker “hva kunne gått enda verre” når hun føler hun har gjort en dårlig prestasjon. Det får frem latteren. Og om ikke alle rundt henne forstår hvorfor hun kan bryte ut i latter, så hjelper det på humøret og energien.

Anja er også innom tema om hvordan vi lærer ulikt. Noen av oss lærer gjennom å lytte og notere. Andre, som Anja, trenger å kun lytte for så å bearbeide informasjonen i etterkant. Et dypt ønske er derfor at skolen lærer bort kommunikasjon slik at barna kan å tørre mer.

Nyt dette varme, personlige og viktige intervjuet med Anja.

Lenker & Ressurser

Anja Edins nettside
Boken FEARLESS*

*Dette er en affiliate lenke


Se alle våre GRATIS webinarer og meditasjoner

La deg inspirere av fantastiske lærere som Iisa Persen og Marit Reitan i våre webinarer. Eller nyt en av våre meditasjoner. Alt sammen helt gratis. 

alle våre gratis klasser og meditasjoner
>