Intervju med Kristine Czilling Tørå om indre barn

I dette intervjuet forteller Kristine, som er grunnlegger av Angstportalen i Norge, om følelser, skam, janteloven og indre barn arbeid. 

Om hvordan ingen følelser er feil og at vi aldri kan overreagere. 

Indre barn arbeid versus CEN, Child Emotional Neglect 

Indre barn arbeid handler om å finne de traumene du har opplevd en gang for lenge siden. 

Det handler om da du følte deg forvirret, ble ignorert uten å forstå hvorfor og at noen ble sint på deg uten at du visste hvorfor. Alle de gangene verden ikke helt gav mening.  

Disse tingene setter seg i kroppen vår og som voksne har vi ofte glemt hva som har hendt oss. Vi går bare rundt og bærer på vanskelige følelser som vi ikke vet opphavet til. 

Kristine forklarer at emosjonell neglect går mer på at vi ikke har blitt møtt på følelsene våre og traumene det har forårsaket, mens indre barn arbeid også kan omfatte fysiske traumer og til og med traumer over ting som ikke skjedde. 

Som at vi aldri ble fortalt at noen var glad i oss, for eksempel. 

Ingen får det egentlig til 

Er det noe Kristine har lært i jobben hun nå har, så er det at ingen av oss egentlig fikser livet perfekt. Det er bare det at vi er veldig gode til å late som om vi gjør det. De gangene man må ta seg sammen er jo nettop når ingen ser en. Dermed føler vi at det bare er vi som ikke får det til. 

Kristine mener at om vi har opplevd mange små traumer i barndommen kan de bli store tilsammen. Det er vanskeligere å peke på hva det egentlig er som plager deg når du har hatt mange små traumer.  

Sjansen er også større for at du skammer deg eller tenker at det er du som er nærtagende sier Kristine. 

Vi kan aldri overreagere 

Det ordet, å overreagere, finnes ikke i følge Kristine. Hun forteller at beviset for at emosjonell neglect finnes er jo nettopp det at vi kaller noe for å overreagere eller at vi er dramatiske.  

Vi må forstå at når vi er barn skjønner vi ikke følelsene våre og klarer ikke å uttrykke dem. 

Noe vi voksne synes er lite, kan for et barn være et enormt problem

Kristine sier at vi voksne kan øve oss på å tenke at det er bare en følelse og barnet reagerer på følelsen, de prøver ikke å manipulere oss. 

Janteloven 

Vi skandinavere er oppvokst under janteloven og når vi ikke klarer å ta oss sammen og leve slik vi tror vi skal gjøre, kan vi føle mye skam og skyld. 

Kristine jobber med dette i portalen sin og en del av arbeidet er å forstå hvor disse følelsene kommer fra. 

Vi har alle kjent på skam 

Ingen av oss kommer utenom følelsen av å skamme oss en eller annen gang i livet. 

Det er en følelse som typisk oppstår i tre års alderen. Hvis vi ikke lærer å være til stede i  følelsen skam, blir den ofte et stort problem for oss.  

Masterklassen 

masterklassen til Kristine

I denne klassen går Kristine dypere inn i indre barn arbeid med fokus på følelsene og å forstå vårt indre kompass i forhold til hva som er riktig for oss selv. 

Kristine snakker også om hvor viktig det er å møte behovene våre fordi de er nært knyttet til følelsene våre. 

Denne klassen bare må ses, len dere tilbake og nyt Kristines lærerike og spennende undervisning. 


Se alle våre GRATIS webinarer og meditasjoner

La deg inspirere av fantastiske lærere som Iisa Persen og Marit Reitan i våre webinarer. Eller nyt en av våre meditasjoner. Alt sammen helt gratis. 

alle våre gratis klasser og meditasjoner
>